ردیاب چیست ؟
سیستم مکان یابی جهانی ( Global Positioning System) یا همانGPS یک سیستم هدایت ( ناوبری ) ماهواره ای اســت و تنها سیستمی می باشد که امروزه قادر است، موقعیت دقیق شما را بر روی زمین در هر زمان، درهر مکان و در هر هوایی مشخص کند.اولین ماهواره جی پی اس در سال ۱۹۷۸ یعنی حدود ۳۷ سال پیش در مدار زمین قرار گرفت.این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال ۱۹۸۰ استفاده عمومی آن آزاد و آغاز شد و سرانجام در سال ۱۹۹۴ شبکه ای شامل ۲۴ ماهواره تشکیل گردید.خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در هر نقطه از کره زمین در تمام ساعت شبانه روز در دسترس است. دقت بالای این سیستم و جهانی بودن آن دلیلی بر استفاده از این سیستم در علوم مختلف می باشد.این سیستم در طول ۲۴ ساعت شبانه روز فعال است و در هر زمان و در هر که لازم باشد می توان توسط آن تعیین موقعیت کرد.
جی پی اس چگونه کار می کند؟
ماهواره های GPS در یک مدار معین، زمین را دو بار در روز دور می زنند و سیگنال های اطلاعاتی را به زمین ارسال می کنند.دریافت کننده GPS این اطلاعات را گرفته و برای محاسبه مکان دقیق کاربر از روش های هندسی استفاده می کند. در اصل دریافت کننده ی GPS زمان ارسال سیگنال از ماهواره را با زمان دریافت سیگنال مقایسه می کند. اختلاف زمان بازگو کننده ی میزان فاصله ی ماهواره از دریافت کننده ی GPS است. با اندازه گیری فاصله، از تعدادی از ماهواره ها ،دریافت کننده می تواند مکان کاربر را مشخص کرده و آن را روی نقشه ی الکترونیکی واحد نمایان کند. یک دریافت کننده ی GPS با سیگنال هایی که از حداکثر سه ماهواره دریافت می کند، می تواند مسیر حرکت و مختصات دو بعدی (طول و عرض) مکان را محاسبه کند. با در نظر گرفتن چهار یا بیشتر ماهواره ، دریافت کننده می تواند مختصات سه بعدی (طول،عرض،ارتفاع) مکان کاربر را مشخص کند. زمانی که مکان کاربر مشخص شد ، GPS می تواند سایر اطلاعات نظیر:سرعت،مسیر،فاصله ی پیموده شده،فاصله تا مقصد،زمان طلوع و غروب خورشید و … را محاسبه کند.
مکانیزم عملکرد ردیاب چیست؟
ردیاب،دارای دو بخش جی پی اس و سیم کارت می باشد. اطلاعات مکانی حاوی طول و عرض جغرافیایی و سرعت و جهت حرکت ، را جی پی اس دریافت کرده و لحظه به لحظه به سیم کارت درون خود می دهد،سپس این سیم کارت این اطلاعات را به اپلیکیشن کاربر توسط اینترنت و یا اس ام اس ارسال می کند.
ردیاب دارای چه مدل هایی می باشد؟
ردیاب ها به سه دسته ۱- ردیاب خودرو و موتور سیکلت ۲-ردیاب شخصی و پرسنلی ۳-ردیاب آهنربایی تقسیم می شوند.
ردیاب خودرو درون خودرو بصورت مخفی نصب شده و اطلاعات مسیر حرکت ردیاب را به صاحب آن گزارش می کند.در صورت سرقت، صاحب خودرو می تواند خودرو خود را از طریق اپلیکیشن و از راه دور خاموش نماید.
ردیاب شخصی و ردیاب های پرسنلی ،برای کنترل کودکان، حیوانات خانگی،و یا کوله و کیف حاوی پول یا مدارک،بازاریابان و افراد مسن و یا آلزایمری و یا کم توان ذهنی استفاده می شوند.بدین شکل که می توان لحظه به لحظه از موقعیت آنها اطلاع یافت و از گم شدن آن ها جلوگیری کرد.
ردیاب آهنربایی و یا نظامی نیز برای چسباندن و نصب در زیر خودرو استفاده می شود.به طوری که صاحب خودرو از موقعیت آن مطلع نشود.و بتوان او را ردیابی کرد که کاربرد در پیدا کردن مجرمین یا بدهکاران و یا کانتینر های حمل بار و مصارف نظامی دارد.